-eBe-

   

Nyhetsmelding 13.02.2006
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

-eBe- Data bryter samarbeidet med AOF om datakortkurs - satser på kursvirksomhet i egen regi.

Etter grundig vurdering har -eBe- Data valgt å avslutte samarbeidet med AOF om de såkalte minidatakortkursene i Sandefjord. Det har ved flere tilfeller vist seg at testene til Datakortet er befengt med alvorlige feil, og at testkandidatene risikerer å stryke på en test til tross for at avgitt svar er korrekt. Allerede i de gratis demotestene er feilene åpenbare.

Ved flere tilfeller har vi påpekt overfor sertifiserende instans at der er feil i testene. Kandidater har svart korrekt på spørsmålene, men har likevel fått sine svar registrert som feil, fordi fasiten er feil. Den sertifiserende instansen har i disse tilfellene ikke vært villig til å la testkandidatene få tilgang til svarene for å kunne gå gjennom dem og finne feilene. Kun i noen få tilfeller har man latt seg presse til å gi kandidaten en ny, kostnadsfri test som kompensasjon. Fra vår side har vi tilbydd sertifiserende instans å gå gjennom samtlige tester for å luke ut feilene. Dette tilbudet har de ikke vært villige til å vurdere. Vi finner derfor grunn til å stille spørsmålstegn ved datakortets seriøsitet.

Så lenge sertifiserende instans ikke er villig til å kvalitetssikre testene, finner vi det ikke etisk forsvarlig å skulle tilrå kursdeltakere å ta testene. I tillegg har vi sett at kursmateriellet som brukes, inneholder feil og tildels foreldet informasjon. Vi velger derfor å satse på kursvirksomhet i egen regi med egenutviklet kursmateriell der vi har trygghet for at kursdeltakerne får kunnskap de har reell nytte av i sin arbeidssituasjon. Disse kursene kan dessuten skreddersys den enkeltes behov på en helt annen måte enn det er mulig i datakortkursene.

Klikk på pilen til venstre for å lese mer om -eBe- Datas kurstilbud

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020