-eBe-

   

Sikkerhetsvarsel 03.04.2006
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

Viktig sikkerhetsmelding:

Flere av -eBe- Datas kunder har i senere tid fått sine pc'er infisert av alvorlige virusangrep.

Samtlige angrepne pc'er har brukt Norton antivirus, og programmet har vært forskriftsmessig oppdatert. Norton har likevel ikke vært i stand til å oppdage virusangrepene som har blitt avlsørt med andre verktøy.

Stadig flere signaler, også fra utenlandske kilder, tyder på at den mangeårige markedslederen innen virusbeskyttelse ikke lenger gir god nok beskyttelse. Den er dessuten blitt langt vanskeligere å administrere, med en aktiveringsfunksjon som er svært ustabil. Flere brukere har opplevd å måtte gjenta aktiveringen flere ganger. Dette har gått bra noen ganger, men til slutt får de melding om at programmet er installert på for mange pc'er. Dette medfører at aktivering derfor ikke kan foretas, og programmet slutter å fungere. Vår konklusjon på alt dette er å anbefale våre kunder å se på andre løsninger.

De av våre privatkunder som har bredbånd fra Ventelo BlueCom har sikkerhetspakken fra F-Secure som en del av sitt abonnement. Denne kan installeres på én pc. På internasjonale undersøkelser rangeres F-Secure idag foran Norton, og har du ikke installert F-Secure ennå, bør du gjøre det umiddelbart.

Vær også oppmerksom på at enkelte nettbanker tilbyr sine brukere en lisens på Norman Security. Denne synes å ligge på samme høye nivå som F-Secure og kan i likhet med F-Secure fra Ventelo BlueCom installeres på én pc.

Har du flere pc'er enn det som dekkes av de ovennevnte løsningene, eller hvis du har en internettforbindelse som ikke inkluderer et sikkerhetsprogram (utenom Norton), finnes det fullgode løsninger som kan lastes ned fra internett kostnadsfritt. Vi anbefaler  Avira AntiVir pluss ZoneAlarm brannmur (Pass på at du ved installasjonen velger free version, ikke pro-pakken som du må betale for.).

I tillegg anbefaler vi, uansett hvilken løsning du bruker for virusbeskyttelse og brannmur, SpyBot S&D for å beskytte deg mot reklame- og spionprogrammer (ad- and spyware). Når du installerer SpyBot, anbefales du å krysse av for en funksjon som heter "TeaTimer". Denne funksjonen hindrer uønskede programmer å legge seg inn på pc'ens registerfiler. Du må være oppkoblet til internett når du installerer SpyBot.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020