-eBe-

   

Sikkerhetsvarsel 23.05.2006
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

NB! IKKE LAST NED ErrorSafe!

Vi har i senere tid fått flere forespørsler om et program som heter ErrorSafe. Programmet utgir seg for å være et sikkerhetsprogram for fjerning av spyware. Dette er imidlertid langt fra sanneheten. Programmet er i seg selv det det utgir seg for å skulle beskytte mot.

De fleste seriøse produsentene av sikkerhetsprogrammer har gått ut med advarsler og kaller ErrorSafe "en alvorlig sikkerhetsrisiko", og stadig flere rapporter går ut på at ErrorSafe er et virus av trojaner-typen.

Det foreligger imidlertid rapporter om at ErrorSafe blokkerer forsøk på å fjerne det ved hjelp av antivirus-programmer, og noen av rapportene går ut på at det er vanskelig å bli kvitt.

Får du forespørsel om du vil laste ned ErrorSafe, så svar NEI! Vær meget nøye med hva du klikker på når forespørselen kommer, for ErrorSafe er laget slik at du lett skal lures til å installere det selv om du ikke vil.

Ting tyder også på at ErrorSafe i noen tilfeller har lastet seg ned og installert seg på pc'er uten at brukeren har fått noen forespørsel på forhånd.

Begge de nevnte typene selvinstallering kan du enkelt beskytte deg mot ved å installere SpyBot S&D. Husk å merke av for den funksjonen som kalles TeaTimer! Når SpyBot er korrekt installert (med TeaTimer) har du effektivt sperret maskinen mot selvinstallerende programmer fra internett.

Skulle du allerede ha fått ErrorSafe inn på pc'en din, bør du umiddelbart fjerne denne. Prøv først å gå til kontrollpanelet (som du finner ved å klikke på Start-knappen nederst til høyre på skjermen, velg "Legg til/fjern programvare", finn ErrorSafe på listen og klikk på "Fjern" (evt. "Endre/Fjern").

Klikk på pilen for å få mer detaljer om ErrorSafe og hvordan du kan beskytte deg!

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020