-eBe-

   

Sikkerhetsvarsel 12.03.10
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

Svar ikke på henvendelser som ber om brukernavn og passord!

Vi har igjen fått meldinger om at kunder har mottatt e-post som angivelig er sendt fra Ventelo WebMail Technical Team, der bes om at man bekrefter (oppgir) brukernavn og passord til sin bluezone-konto. Dette er et rent svindelforsøk, og -eBe- Data har rapportert saken til Ventelo for oppfølging derfra.

I e-posten sies det bl.a.: "En DGTFX virus har blitt oppdaget i mappene dine. Din e-postkonto har å bli oppgradert til våre nye Secured DGTFX anti-virus 2010-versjonen for å hindre skader på vår webmail stokk og viktige filer. Klikk svaret kategorien Fyll kolonnene nedenfor og send tilbake til oss eller din e-postkonto vil bli avsluttet for å unngå spredning av viruset."

Alene det elendige språket - som røper en maskinelt oversatt, antakelig engelsk, tekst - er nok til at det bør ringe varselsklokker hos mottakeren. De meldingene -eBe- Data har fått kjennskap til, er dessuten sendt fra adresser og domener som Ventelo aldri vil finne på å benytte.

Ventelo vil for øvrig aldri ha behov for å innhente brukernavn og passord fra kundene, fordi disse er lagret på sikre backups - på flere, atskilte geografiske adresser - som kan hentes fram uansett hva som måtte skje med driftsserverne. Det samme gjelder for alle seriøse aktører i dette markedet - samt for alle banker og forsikringsselskaper.

Med andre ord: Svar aldri på en henvendelse der det bes oppgitt brukernavn og passord. Det er kun kriminelle svindlere som sender slike henvendelser.