-eBe-

   

Nyhetsmelding 23.01.11
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

 

-eBe- Data oversetter C. S. Lewis

-eBe- Data fikk i fjor i oppdrag av Luther Forlag å foreta en språklig oppgradering av den britiske forfatteren og filosofen C. S. Lewis' religionsfilosofiske hovedverk Miracles. boken ble sist utgitt på norsk for snart 40 år siden, og i lys av den språklige utviklingen siden den gangen, fant forlaget det nødvendig med en viss språklig revisjon.

En analyse av teksten i den forrige utgaven viste imidlertid at den er beheftet med så store mangler at det ikke ville være tilstrekkelig med en språklig revisjon. En rekke steder var deler av den engelske originalen totalt utelatt, mens andre steder var oversettelsen overhodet ikke overensstemmende med Lewis' engelske original. I tillegg var språket av en slik art at en fullstendig omskriving var påkrevd. Det ble derfor besluttet å foreta en helt ny oversettelse fra den engelske originalen, og oppdraget ble overlatt til oss.

Dette vil dermed bli første gang dette verket oversettes til norsk i sin helhet, og det er forventet at den nye utgaven vil få stor betydning innen den religionsfilosofiske debatten her i landet, ikke minst innen den genren som kalles apologetikk. Oversettelsen skal være ferdig innen påske i år, og forlaget planlegger å bruke den i forbindelse med et større apologetisk seminar i samarbeid med de teologiske studiestedene i løpet av våren.

C. S. Lewis er ellers mest kjent her i landet som forfatter av bøkene om Narnia, bøker som har et bredt publikum, og som også er blitt filmatisert.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020