-eBe-

   

Nyhetsmelding 07.01.12
Startside Opp Neste

 

 

-eBe- Data oppdager plagsom feil i Opera

-eBe- Data har fått tilbakemelding fra flere av våre kunder om at de har problemer med å åpne nettsider i nettleseren Opera når de klikker på lenker. Testresultater viser at Opera har problemer med å lese lenker der + (plusstegn) inngår i filnavnet. Av ukjente årsaker klarer ikke Opera å få med seg plusstegnet og leser lenken som om der var et blankt mellomrom.

Vi vil prøve å komme i kontakt med utgiverne av Opera for å be dem prøve å finne en løsning på problemet. I mellomtiden kan vi bare rå våre kunder - og andre - til å prøve å erstatte mellomrommet et plusstegn hvis de får opp URLer med blanke mellomrom, og siden ikke kommer opp.

Vi kan imidlertid ikke bastant påstå at dette kun er et Opera-problem, selv om det så langt kun er Pera-brukere som har meldt fra om det. Det ser nemlig ut for at også enkelte nyere ftp-servere sliter med å legge ut sider der filnavnet inneholder +. Dette var et problem som dukket opp første gang for ca. to år siden. Det er mulig at problemet består i en endring i noen nyere versjoner av  operativsystemene, og vi rår derfor våre kunder til å unngå + i filnavnet når de skal legge ut sider på nettet.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020