-eBe-

   

Nyhetsmelding og sikkerhetsvarsel 18.06.12
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

Ventelo nedlegger Bluezone, -eBe- Data undersøker mulighetene for alternative e-post- og hjemmesidetjenester.

I forbindelse med fusjonen mellom Ventelo og Broadnet har Ventelo vedtatt å legge ned e-post- og hjemmesidetjenesten Bluezone. Fra vår side vil vi sterkt beklage dette, da vår erfaring med disse tjenestene er meget gode.

Ventelo har anbefalt sine kunder å opprette nye e-postadresser på hotmail eller g-mail. Dette vil vi på det sterkeste fraråde, spesielt det siste alternativet. G-mails lisensavtale inneholder et punkt som gir tjenesteyteren (g-mail) full disposisjonsrett over alle vedlegg, både bilder og dokumenter, som sendes fra en g-mail-konto. Dette er etter vår mening både en alvorlig sikkerhetsrisiko og en like alvorlig inntrenging på kundenes private domene at vi finner det uforsvarlig å akseptere en slik lisensavtale. En konto hos hotmail eller g-mail vil heller ikke være noen løsning for dem av våre kunder som ønsker å videreføre sine hjemmesider, da ingen av de to nevnte tilbyr slike tjenester.

For dem av våre kunder som kun bruker web-mail, vil -eBe- Data i stedet anbefale sine kunder å opprette ny e-postadresse på www.home.no som er en norsk, gratis e-posttjeneste. Denne tjenesten har i en årrekke hatt godt renommé og virker sikker. Den har heller ingen skjulte klausuler. I motsetning til hotmail og gmail tilbyr home.no også gratis hjemmesider til sine brukere, slik at de hjemmesidene som i dag ligger på bluezone.no, kan flyttes til home.no. Vi står gjerne til tjeneste for kunder som trenger hjelp til å registrere seg hos home.no.

For dem som bruker Outlook eller et annet dedikert e-postprogram, kan vi i øyeblikket dessverre ikke gi noen anbefaling, men vi arbeider med å finne egnede løsninger.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020