-eBe-

   

Sikkerhetsvarsel 09.08.13
Tilbake Startside Opp

 

 

Ikke last ned og installer Ask Toolbar!

Oracle som leverer Java, har inngått en avtale med leverandøren av søkemotoren Ask om å levere Ask Toolbar som standardinstallasjon ved installasjon eller oppgradering av Java. Det advares imidlertid på det sterkeste mot å installere Ask Toolbar.

Verktøylinjen fra Ask legger Ask inn som standard søkemotor og overkjører alle forsøk på å tilbakestille til den søkemotoren man brukte tidligere. Søk via Ask prioriterer kommersielle aktører som betaler firmaet for å prioritere deres sider og produkter, og åpner i tillegg datamaskinen - uansett operativsystem (!) - på vidt gap for informasjonskapsler og såkalt ad- and spyware fra disse aktørene. Datamaskinen vil dermed fungere som en aktiv leverandør av informasjon til firmaer som ved hjelp av denne informasjonen kan skreddersy reklame rettet direkte mot deg, ikke bare på nettsider, men også via e-posten din.

Flere eksperter på datasikkerhet har også funnet sterke indikasjoner på at også passord kan lekke ut via informasjonskapsler og ad- and spyware som er installert med Ask.

Husk derfor å fjerne merket ved spørsmålet om du vil installere Ask Toolbar, neste gang du skal installere eller oppdatere Java!

Hva hvis du allerede har installert Ask Toolbar?

Det er ikke vanskelig å bli kvitt selve Ask. Kjører du Windows, finner du den i programlisten i kontrollpanelet og kan med letthet avinstallere den derfra. For andre operativsystem må man bruke de mulighetene systemet gir for å fjerne installerte programmer.

Et helt annet problem er de informasjonskapsler og den ad- and spyware Ask allerede har installert på maskinen din. Til det trenger du et dedikert program som finner og sletter slik programvare. Disse oppdages nemlig ikke av antivirusprogrammet ditt. -eBe- Data anbefaler Spybot Search & Destroy til denne oppgaven på Windows-baserte maskiner. Brukere av andre operativsystem må søke på nettet for å finne egnet programvare.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020