-eBe-

   

Sikkerhetsvarsel 09.09.09
Tilbake Startside Opp Neste

 

 

Svar ikke på henvendelser som ber om brukernavn og passord!

En rekke av Ventelos kunder har i det siste mottatt e-post som angivelig er sendt fra en @bluezone-adresse, der bes om at man bekrefter (oppgir) brukernavn og passord til sin bluezone-konto. Dette er et rent svindelforsøk, og Ventelo har gått ut med en klar advarsel mot å svare på slike henvendelser på sine hjemmesider: http://www.ventelo.no/bedrift/kundeservicebedrift/driftsmeldinger/ikkeoppgipassord.1158.html

Alene avsenderadressen er nok til at det bør ringe varselsklokker hos mottakeren. Dersom Ventelo ønsker å henvende seg til sine kunder, vil det skje fra en @ventelo.no-adresse, ikke @bluezone.no. Ventelo vil dessuten aldri ha behov for å innhente brukernavn og passord fra kundene, fordi disse er lagret på sikre backups - på flere, atskilte geografiske adresser - som kan hentes fram uansett hva som måtte skje med driftsserverne. Det samme gjelder for alle seriøse aktrører i dette markedet - samt for alle banker og forsikringsselskaper.

Med andre ord: Svar aldri på en henvendelse der det bes oppgitt brukernavn og passord. Det er kun kriminelle svindlere som sender slike henvendelser.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 17.11.2020