-eBe-

  

Asgeir Vebjørn Eivor  Torunn Slemmestad
Familie og slekt Reiser  Hobby Jernbanebilder Lenker

Tog på frimerker

Som de fleste andre gutter i min generasjon samlet jeg frimerker. Jeg fikk et såkalt verdensalbum og satte i gang. Etter en tid gikk jeg lei, ganske enkelt fordi samleområdet var for omfattende og albumet for begrenset. Da jeg tok opp igjen modelljernbanehobbyen på slutten av 1970-tallet, våknet også idéen om å samle jernbaner på frimerker. Det har etter hvert utviklet seg til en anselig samling på flere tusen merker, brev m.m. Merkene som vises på disse sidene, er ingen fullstendig katalog over temaet, kun utdrag fra min egen samling.

Belgia

Belgium / Belgien

Belgica / Белгия

Finland

Finnland

Finlandia / Финландия

Norge

Norway / Norwegen

Noruega / Норвегия

Russland

Russia

Rusia / Россия

Tyskland

Germany / Deutschland

Alemania / Германия

Ukraina

Ukraine

Ucraina / Украина

         

Jeg har også hatt flere utstillinger i regi av både frimerkeklubber, NSB og Posten:

bullet

"Vestfoldbanen 110 år" ble bestilt av NSB region øst til Vestfoldbanens 110-årsjubileum i 1991. Den sto oppe på utstillingsområdet på Sandefjord stasjon under hele jubileumsperioden, september-november 1991. Den har siden vært vist på utstillinger i regi av Sandefjord filatelistklubb og Larvik postkontor.

bullet

"Lokomotivet - 200 års teknisk utvikling" ble påbegynt med tanke på at det i 2004 var 200 år siden det første lokomotivet kjørte for første gang. Montasjen var imidlertid ferdig allerede i 1993 og har vært vist på utstillinger i regi av Larvik postkontor, Larvik frimerkeklubb og Sandefjord filatelistklubb.

bullet

"Sporveien - fra hest til bybane" ble bestilt av Larvik postkontor i forbindelse frimerkeutgivelsen til Oslo Sporveiers 100-årsjubileum i 1994. Den sto oppe på Larvik postkontor i to måneder og har siden vært vist også på Sandefjord postkontor.

Under DDR-oppholdet i 1989 fikk jeg en mengde østtyske frimerker av mine vertsfolk, og i lys av de politiske begivenhetene senere samme høst kom tanken på å lage en DDR-samling som en form for historisk dokumentasjon av den politiske epoken som i så stor grad preget verden i min barn- og ungdom. Det ville også bli et overkommelig samlerområde i og med at det ble så begrenset i tid. Album ble anskaffet, og med tanke på det landet samlingen gjaldt, var det naturlig å velge Schaubek, DDRs eget frimerkealbum. Forlaget har heldigvis overlevd de politiske endringene, slik at jeg fortsatt får komplettert albumet. Denne samlingen vil ikke bli vist her.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 141 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 10.02.2023