-eBe-

  

Asgeir Vebjørn Eivor  Torunn Slemmestad
Familie og slekt Reiser  Hobby Jernbanebilder Lenker
Jernbane Akvarium Frimerker

Mine hobbyer

Jeg har mange interesser. Det er fremfor alt tre av dem som har utviklet seg til hobbyer, nemlig jernbane, akvarium og frimerker.

Sommerstid er det imidlertid først og fremst hagen som opptar meg, og høydepunktet er når jeg kan høste inn bær av egen avling. Kan det tenkes noe bedre enn en stooooooor tallerken rips med melk og sukker på? Det er i hvert fall en av mine store sommergleder - og kjøpesyltetøy hører for lengst historien til. Jeg vet ikke om jeg sparer noe på det i kroner og øre, men hvorfo kjøpe når jeg kan lage det så mye bedre selv: Rabarbra, solbær, rød rips, hvit rips, "solstikk" (en krysning mellom solbær og stikkelsbær), gul stikkelsbær, burgunderrød stikkelsbær - og plommer fra Hønefoss.

Tidligere  plukket jeg gjerne i naturen også, mest blåbær. Dette er det blitt mindre av med årene, men i senere år har jeg gjerne plukket en del sopp, ofte sammen med Asgeir som har en imponerende kunnskap om emnet.

I tillegg har jeg en forkjærlighet for kaktuser og andre stikkende vekster. Da vi bodde i Brattvåg hadde jeg en skikkelig stor samling av disse plantene. Plassforholdene i Larvik nødvendiggjorde en reduksjon av samlingen, og på Slemmestad har jeg kun noen ganske få.

 

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 141 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 10.02.2023