-eBe-

  

Latvia*

Latvia fikk sin første jernbane mens landet fremdeles var en del av det russiske imperiet fram til 1917. I 1939 ble landet tvangsinnlemmet i Sovjetunionen som en del av pakten mellom Hitler og Stalin. All jernbaneutbygging i Latvia har derfor inntil nylig skjedd med russisk sporvidde (opprinnelig 1524 mm, nå 1520 mm). Også Latvias andre naboland, Estland og Litauen, bruker samme sporvidde - av samme grunn. Det foreligger imidlertid planer om en normalsporet (1435 mm) transbaltisk jernbanelinje fra Polen til Tallinn, muligens helt til Helsinki i Finland, med tunnel under Finskebukta. Hvorvidt dette er begynnelsen på full overgang til normalspor, gjenstår å se. For Russland har Latvia vært et viktig transittland for trafikk mellom St. Petersburg og Kaliningrad. Etter den russiske invasjonen i Ukraina i februar 2022 har imidlertid all jernbanetrafikk til og fra Russland opphørt, og spørsmålet om full overgang til normalspor er blitt langt mer aktuelt.

Mitt eget første møte med Latvias jernbaner var på stasjonen i Valga i Estland. I sovjettiden var grensen mellom Estland og Latvia i praksis ikke-eksisterende. I dag går grensen midt gjennom byen, som heter Valga på den estiske siden og Valka (uttales likt!) på den latviske. Stasjonen var felles for både den estiske og den latviske delen av byen (Les mer om min snartur over grensen i reisedagboken!). Latvia har visstnok siden bygget ut en annen stasjon på sin side av grensen, i hvert fall for persontrafikken.

 Jernbane

(Railway / Eisenbahn / Ferrocarriles / Железная дорога)

Sporvei og trolleybuss

(Tram and trolleybus / Straßenbahn und O-bus / Tranvía y trolebus / Трамваи и троллейбус)

* NB! Latvisk jernbanemateriell fotografert utenfor Latvia (landsnavn i kursiv) kan være representert med flere bilder i kapittel for utenlandske tog i landet der det er fotografert.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 141 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 28.07.2022