-eBe-

  

2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

2000

 (Alle bildene er fra 50-årsfeiringen på KUF-huset i Larvik)

 Året ble preget av mange jubileumsfeiringer. Det begynte allerede i januar, da vi feiret 50-årsdagen min. Festen på KUF-huset sammen med gode venner fra forskjellige deler av mitt voksne liv ble et minne jeg tar med meg videre med stor glede. Gavene var mange og imponerende. Det samme var alle godordene. Men det som traff meg dypest i hjertet, var de ordene Asgeir sa på vegne av alle tre barna. Og gaven fra Torunn og barna var oppfyllelsen av den antakelig mest urealistiske drømmen jeg noen gang har hatt: en reise med den transsibirske jernbanen Moskva - Beijing sammen med guttene.

 Allerede 2 uker senere var vi på ny i 50-årslag, hos Gunvor i Ålesund. Søndagen fikk jeg lov til å feire gudstjeneste i Vatne Kyrkje sammen med Per Inge. Kirken var full av gode venner fra tiden vår på Sunnmøre. Det var godt å se igjen kjente og kjære ansikter - og vemodig å se at en del var blitt borte siden sist. Vemodig var det også å vite at denne gudstjenesten var mitt farvel med Den norske Kirke. På forsommeren konverterte Torunn og jeg til Den nordisk-katolske Kirke, og i august ble jeg reordinert som gammelkatolsk prest.

 Sommeren begynte med et bryllup: Unni giftet seg på selveste St. Hansaften, og jeg hadde æren av å være toast-master. Trenger jeg å si at jeg koste meg? Deretter var Eivor og jeg på et to uker langt besøk hos farfar og Turid i Spania. Bl.a. leide vi en bil og dro til både Gibraltar, Granada og Córdoba. Senere på sommeren dro Eivor og tremenning Elin på rideleir i Kragerø.

Eivor begynte på ungdomsskolen, og hun fortsetter på Sem.

Vebjørn flyttet hjem igjen i høst etter endt militærtjeneste. Han fortsetter i den gamle jobben sin,

Asgeir kom på plass igjen både i 2. etg. i huset på Slemmestad og i jobben på Hval gård barnehage. I høstsemesteret startet han opp nok et nytt naturprosjekt, denne gangen knyttet til en båt, et prosjekt som fikk svært positiv omtale i bladet til lærerlaget. 

Høsten var usedvanlig regnfull, og regnværet i høst ga oss forresten en ubehagelig overraskelse på Slemmestad. Det går en bekk i rør gjennom eiendommen, og de snart 50 år gamle rørene tålte ikke presset fra alt vannet med det resultat at kjelleren ble fylt med vann. Med god hjelp fikk vi gravd opp og lagt nytt rør i løpet av få dager.

 Torunn er fremdeles i samme jobben. Hun trives og gjør en jobb det står respekt av, både overfor de ansatte og overfor brukerne.

Selv fortsatte jeg i Provida - som skiftet navn til Ementor. Jeg fikk forresten oppfylt nok en drøm på høstparten i år, nemlig drømmen om å komme til Wien der jeg var på en ukes konferanse om sjelesorg blant hørselshemmede. Det var spennende å oppleve at i løpet av de årene jeg har vært med i denne sammenhengen har jeg fått medvirke til en klar holdningsendring når det gjelder bruk at tegn blant tunghørte. Og i tillegg var det fantastisk å få oppleve smakebiter av Wiens kulturliv. Det ga mersmak, og nyttårskonserten kommer ikke til å ha lavere prioritet etter dette!!

Og mens året gikk mot slutt, fikk vi avslutte som vi begynte, med en 50-årsfest. Denne gangen var det Olav (bildet t.h.) som har vært min aller nærmeste venn i over 30 år nå, og som jeg nå også får lov til å ha som kollega.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 15.10.2020