-eBe-

  

2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

2003      

I juni fikk vi beskjed om at TietoEnator der jeg har jobbet de siste fem årene, for femte eller sjette gang de siste treårene måtte redusere antallet ansatte, dels som følge av en feilslått satsing i forhold til den største kunden og dels som resultat av omstrukturering i bankvesenet. Denne gangen var det ingen vei utenom for meg. Jeg måtte ut på jobbmarkedet. Det viste seg ikke å være helt enkelt. Jeg er på "feil" side av 50, og det er mange om jobbene. Jeg har tatt konsekvensen av at jeg mangler datautdannelse, og søker stillinger der jeg kan få brukt utdannelsen min og den erfaringen jeg har etter 23 års prestetjeneste.

Bare to dager før jeg mistet jobben, kjøpte vi ny bil! – nå ja, nesten 4 år gammel, men nydelig holdt og fremdeles med garanti, en Mitsubishi L200. Den fikk sin ildprøve i sommer da Torunn og jeg kjørte til Bodø. Vi skulle i bryllup i Lofoten. Guttenes "storesøster" fra oppveksten i Brattvåg giftet seg, og jeg hadde gleden og æren av å være toastmaster. I Bodø overtok Vebjørn og Bodil bilen og kom helt til Alta før de snudde, mens Torunn og jeg fløy hjem igjen.

Vi fikk feire nok et bryllup dette året: I mai giftet kusine Tone Merethe seg, og Torunn og jeg var invitert.

Én 50-årsfeiring har vi fått med oss i år: Jorid fylte i mars. Festen ble holdt på et eldresenter, og rullator ble høytidelig overrakt. Videre feiret vi dobbel 60-årsdag i Sandefjord: Gode venner som fylte i løpet av året og slo feiringene sine sammen til en kjempefest. Og på tampen dro vi til Brattvåg og feiret 70-årsdag.  

I begynnelsen av juni fikk vi et skudd for baugen. Min mor ble syk, sluttet nesten helt å spise og bare svant hen. Vi begynte å forberede oss på det verste. Hun ble lagt inn på sykehus, og langsomt kom hun til hektene igjen.

Eivor har gjort bergenser av seg – eller rettere sagt Fana-stril (også kalt "fanatiker"). I august begynte hun på Bjørkåsen videregående skole for døve. og i november var hun 2 uker i Finland som ledd i et nordisk utvekslingsprogram.

Vebjørn er godt og vel halvferdig med studiet sitt.

 Asgeir jobber fortsatt med båtbarnehagen, men er antakelig inne i siste året der nå. Fra høsten av er han sannsynligvis student igjen.

Torunn holder fast på jobben sin. Siden jeg mistet jobben tar hun ikke sjansen på å bryte opp nå da det er store nedskjæringer overalt.

Også dette året har jeg fått mange anledninger til å fungere som prest i NKK og har hatt gudstjenester i både Oslo, Bergen og Fredrikstad.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 15.10.2020